Країни G7 домовилися про введення ембарго на російське золото

09:40 27.06.2022

ЄС готовий до впровадження обмежень проти російського золота за прикладом держав «Великої сімки», але не хоче при цьому завдати шкоди власній економіці. 

Про це голова Європейської ради Шарль Мішель Мішель заявив на пресконференції в неділю, 26 червня, перед самітом G7 у Німеччині, повідомляє Європейська правда.

«Ми з лідерами країн G7 домовились координувати санкційну політику. Це важливо для впровадження санкцій. І ми готові розглядати деталі і вивчити можливість накладання обмежень на золото так, щоб це було спрямовано проти російської економіки, а не проти нас», – зазначив він.

Голова Європейської ради підкреслив, що ЄС та його партнери спільно прагнуть позбавити Росію фінансування її війни в Україні.

«Ми хочемо вдарити по фінансуванню Росією війни і тому ми готові пристосовуватись, роз'яснювати там, де це потрібно, щоб гарантувати, що, з одного боку, ми б'ємо по Росії та російській владі, а з іншого боку – враховувати інтереси нашої економіки та економіки партнерів», – пояснив Мішель.

Британія, Сполучені Штати, Канада і Японія в неділю, 26 червня, заявили, що в межах нових санкцій проти РФ заборонять імпорт золота з Росії.

Зазначається, що золото становить вагому частку російського експорту: у 2021 році Росія заробила на ньому близько 15,5 млрд доларів.
 

Ще на цю тему