У Севастополі стоять два підводні човни-носії крилатих ракет \фото

21:20 24.06.2022

У Південній бухті Севастополя стоять два підводні човни проєкту 636.3 «Варшав'янка» Чорноморського флоту Росії, які є носіями крилатих ракет типу «Калібр». Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Підводні човни пришвартовані до причалів на східному березі бухти, частина прилеглої до причалів акваторії огороджена помаранчевими буйками.

Загалом у складі Чорноморського флоту Росії шість підводних човнів проєкту «Варшав'янка»: Б-261 «Новороссийск», Б-237 «Ростов-на-Дону», Б-262 «Старый Оскол», Б-265 «Краснодар», Б-268 «Великий Новгород» і Б-271 «Колпино».

Таким чином, чотири підводні човни цього проєкту наразі перебувають у морі.

Підводні човни типу «Варшав'янка» несуть крилаті ракети типу «Калібр», що застосовуються, у різних модифікаціях, по морських і наземних цілях. Кожен підводний човен озброєний чотирма такими ракетами.

Також після модернізації крилаті ракети типу «Калібр» може нести підводний човен «Алроса» проекту 877В «Палтус», але він, як повідомляли Крим.Реалії, знову повернувся в ремонт після початку ходових випробувань.

Раніше Крим.Реалії повідомляли, що в Південній бухті на один із підводних човнів російського Чорноморського флоту завантажують ракети типу «Калібр».

ОКР «Калібр» – російські крилаті ракети, за кодифікацією НАТО SS-N-27 «Sizzler». Розроблені та виробляються ДКБ «Новатор».

19 жовтня 2017 року, виступаючи у рамках дискусії у клубі «Валдай», президент Росії Володимир Путін назвав дальність польоту КР «Калібр» морського базування – 1400 км.

24 травня представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький повідомив, що підводні човни Чорноморського флоту Росії завдають ракетних ударів по українській території.

Станом на 23 червня у бухтах Севастополя залишався лише один корабель-носій крилатих ракет.

Ще на цю тему