США оголосять про кроки щодо зміцнення європейської безпеки під час саміту НАТО у Мадриді

08:30 25.06.2022

На саміті НАТО у Мадриді наступного тижня лідери держав альянсу оголосять про нові зобов'язання щодо формування сил, щоб посилити оборону і потенціал стримування блоку.

Про це повідомив координатор з питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає Укрінформ із посиланням на сайт Пентагону.

“США оголосять про кроки щодо зміцнення європейської безпеки поряд з очікуваними великими новими контрибуціями з боку союзників”, – йдеться у повідомленні.

Кірбі зазначив, що вперше у саміті візьмуть участь лідери Індо-Тихоокеанського регіону з Австралії, Японії, Нової Зеландії та Республіки Корея.

“Це чітко дає зрозуміти, що “чи в Європі чи в Індо-Тихоокеанському регіоні, Сполучені Штати та наші союзники та партнери захищатимуть принципи суверенітету та територіальної цілісності”, – підкреслив Кірбі.

Нагадаємо: 28-30 червня у Мадриді відбудеться черговий саміт НАТО, який розгляне сучасні виклики для європейської та євроатлантичної безпеки, шляхи подальшої трансформації Альянсу та прийме нову Стратегічну концепцію НАТО.
 

Ще на цю тему