Окупанти завдали удару по терміналу міжнародного трейдера у Миколаївському порту / Відео

14:00 23.06.2022

Російські окупаційні війська у середу, 22 червня, завдали масованого ракетного удару по промисловій і портовій інфраструктурі та житловим районам Миколаєва.

Яке повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, загалом по місту було випущено сім ракет. Внаслідок влучання однієї з них виникла пожежа на території приватного підприємства в Миколаївському порту, де зберігалась соняшникова олія, пише видання Порти України.

За даними Головного управління ДСНС у Миколаївській області, площа пожежі на терміналі склала 300 квадратних метрів. До її ліквідації були залучені 83 вогнеборці, 24 одиниці основної та спеціальної техніки і пожежний потяг станції «Миколаїв» Одеського загону воєнізованої охорони. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

За даними видання, внаслідок ракетного удару завдано значних збитків комплексу з перевалки олії на терміналі «Евері», який належить швейцарській трейдинговій компанії Glencore Agriculture. Постраждали також сусідній термінал ТОВ «ДССК» (COFCO International) і ССЗ «Нібулон».

З початку військового вторгнення у лютому російські війська неодноразово здійснювали обстріли Миколаєва, де розташований один із найбільших українських морських портів. На Миколаївський порт припадає близько чверті зернового й олійного експорту країни.

Ще на цю тему