росіяни дистанційно замінували Чугуїв на Харківщині

08:20 22.06.2022

У місті Чугуїв на Харківщині загарбники дистанційно замінували кілька житлових кварталів, вибухотехніки зараз проводять розмінування.

Про це повідомив на брифінгу начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко, передає Укрінформ.

«Зранку були дистанційно розкидані протитанкові міни. Вони мають механізм самознищення. Знищуються впродовж від однієї до 48 годин - залежно від температури навколишнього середовища, що становить велику небезпеку для місцевих мешканців», – сказав Тимошко.

За його даними, міни закинули на значну територію - кілька житлових кварталів.

«Зараз вибухотехніки Національної поліції, служби з надзвичайних ситуацій, а також Збройних сил здійснюють розмінування місцевості», - зазначив керівник обласної поліції.

За даними Харківської ОВА, йдеться про міни ПТМ-1. Мінування нею проводиться за допомогою реактивних систем залпового вогню, зокрема «Ураган», або вертолітною системою дистанційного мінування, лише на ґрунт. Вона має зелений, сіро-зелений, жовто-сірий або коричнево-сірий колір.

Керівник ГУ Нацполіції в області також наголосив, що ворог посилив обстріли Харкова з прикордонних районів, де захопив частину населених пунктів, а також щодня завдає ракетних ударів.

«Кожного дня здійснюються обстріли по Золочівському та Дергачівському напрямках із Козачої Лопані (захоплене селище на Дергачівщині – ред.), з Гоптівки (прикордонний пункт пропуску) на П’ятихатки (селище, що адміністративно входить до Київського району Харкова), напрямок із Липців (захоплене селище Харківського району) на Харків, із Старого Салтова на Харків і напрямок з Чугуєва на Харків», – зазначив керівник поліції.

Як повідомлялося, внаслідок обстрілу Харкова 21 червня, за попередніми даними, загинуло четверо людей, десятеро зазнали поранень.

Теми:

Ще на цю тему