Британія передасть Україні гаубиці М109: що відомо про швидкострільну установку

16:20 21.06.2022

САУ М109 здатна знищити живу силу противника, броньовану техніку і навіть сучасний танк.

Британці купили й передадуть Україні понад 20 САУ. Вони стріляють на 15-30 км, випускають 4 снаряди за хвилину, пише УНІАН.

Про це йдеться у сюжеті проекту FreeДом. "Ми готові продовжувати те, що ми робили із самого початку. Надавати зброю та проводити підготовку щодо її використання. Завдяки цьому Україна зможе зробити те, чого насправді хочуть всі українці – вигнати агресора зі своєї країни", – заявляв прем'єр Британії Борис Джонсон.

Вибивати агресора стане легше, адже Британія передасть Україні два з гаком десятка самохідних артустановок М109. Ця гаубиця перебуває на озброєнні всіх країн НАТО. Сучасна система наведення, підвищена дальність стрільби й прохідність. Крім цього, проблем з боєприпасами до М109 не буде, адже ця установка стріляє буквально всіма типами снарядів свого калібру. 

САУ М109 здатна знищити живу силу противника, броньовану техніку і навіть сучасний танк. Гаубиця обладнана автоматичною системою управління вогнем з балістичним обчислювачем. Комп'ютер враховує буквально все - від швидкості вітру до рівня тиску. Також присутня резервна система управління, якщо основну виведуть з ладу. Крім того, система дуже швидкострільна.

Раніше повідомлялося, що Пентагон розглядає можливість відправки в Україну чотирьох додаткових РСЗВ Himars.

Ще на цю тему