У МЗС Грузії відреагували на рішення Єврокомісії щодо європерспективи для країни

19:00 18.06.2022

Міністр закордонних справ Грузії Ілля Дарчіашвілі заявив, що країна очікувала на більше від рішення Європейської комісії щодо надання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Новости-Грузия.

«Справді, на основі зусиль Грузії та проведених реформ ми очікували більшого, але важливо те, що сьогодні Євросоюз відкрито зафіксував рішення про відкриття для Грузії європейської перспективи», – зазначив він.

Дарчіашвілі додав, що практика надання статусу кандидата після виконання певних умов не є новою і вже використовувалася, приміром, щодо країн Балтії, та запевнив, що Грузія продовжить роботу над "амбітними реформами".

«Відповідно до амбітної програми реформ ми обов’язково приведемо Грузію до її кінцевої мети, якою є повноправне членство нашої країни в Європейському Союзі», – запевнив глава МЗС Грузії.

Як повідомлялося, Єврокомісія рекомендувала надати європейську перспективу та статус кандидатів на входження до ЄС для України і Молдови, Грузія отримала лише європейську перспективу.

Лідер правлячої «Грузинської мрії» Іраклій Кобахідзе привітав Україну і Молдову з позитивним висновком Єврокомісії щодо заявок на членство в ЄС, але додав, що отримати статус кандидата Грузії завадило також географічне положення.
 

Ще на цю тему