Нове озброєння дозволить Україні повернути в тому числі окупований Крим — Резніков

16:40 16.06.2022

Новітнє озброєння допоможе Україні повернути окуповані Росією території, включаючи Крим і Донбас.

Як пише ZN.UA, про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю CNN в Брюсселі.

«Ми збираємося звільнити всі наші території, все це, включно з Кримом», - сказав він.

Резніков заявив, що Крим є стратегічною метою для України, «тому що це українська територія», але українські війська планують рухатися для досягнення цих цілей поступово, крок за кроком.

Зокрема міністр заявив, що першим кроком стане стабілізація ситуації на місцях, щоб запобігти подальшим втратам. Другим етапом, за його словами, є відкидання російських військ на позиції перед вторгненням 24 лютого.

І лише на третьому етапі будуть обговорення з партнерами України про те, «як звільнити території, в тому числі Крим», сказав Резніков. Він підкреслив, що Україна не збирається використовувати зброю партнерів для нападу на Росію, але Крим не є територією Росії

На типове західне уточнення, чи не може звільнення Криму «ще більше спровокувати Росію», Резніков відповів: «Не важливо. Тому що вони побачать це в Херсоні, вони побачать це в Запоріжжі, вони побачать це і в Маріуполі».

Раніше генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко заявив, що Керченський міст стане ціллю номер один для українських військових у разі постачання Україні відповідного озброєння з Європи та США.
 

Ще на цю тему