Через загрозу нових санкцій у росії частково засекретили бюджетну звітність

13:40 15.06.2022

Прагнучи знизити ризики запровадження нових санкцій, мінфін росії частково обмежив публікацію даних бюджетної звітності.

Про це повідомляє Медуза із посиланням на повідомлення мінфін рф.

«У зв'язку з тиском, який чиниться з боку США, ЄС, Великої Британії та інших недружніх держав на російську федерацію та окремих осіб, виникла необхідність часткового обмеження поширення інформації, у тому числі про формування бюджетної звітності. Це допоможе мінімізувати ризик запровадження додаткових санкцій», - ідеться у повідомленні відомства.

Як зазначається, 14 червня мінфін рф опублікував загальні дані про бюджетні доходи та видатки: за попередньою оцінкою, за п'ять місяців 2022 року профіцит становив 1,495 трильйона рублів. При цьому міністерство не стало публікувати дані про джерела фінансування бюджетного дефіциту, виконання видатків за розділами бюджету та держпрограм, а також про виконання бюджету за попередні місяці.

З попередньої, квітневої статистики мінфіну російські медіа з'ясували, що нафтогазові доходи держбюджету скоротилися на 18% у річному вираженні, а видатки за розділом «Національна оборона» зросли на 130% у порівнянні з квітнем 2021 року.

На початку травня мінфін запропонував обмежити доступ до даних юридичних осіб, які вже перебувають під санкціями або можуть потрапити під них.

Ще на цю тему