У НАТО підтвердили запрошення Зеленського на Мадридський саміт

11:20 15.06.2022

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив запрошення Президенту України Володимиру Зеленському взяти участь у Мадридському саміті Альянсу. Про це йдеться у відповідному документі, який оприлюднено на сайті НАТО, пише УНН.

“За два тижні союзники зустрінуться для проведення історичного саміту трансформації у Мадриді, та прийматимуть рішення, щоб підтримувати НАТО сильним у більш небезпечному світі. Сьогодні ми мали чудову дискусію щодо підготовки до нього, включаючи необхідність потужної підтримки для України – як короткострокової, так і на віддаленішу перспективу. Я з нетерпінням сподіваюся привітати Президента Зеленського, який звернеться до лідерів НАТО під час нашого саміту в Мадриді”, – сказав Столтенберг.

Він нагадав, що у відповідь на російське вторгнення в Україну Альянс посилив свої оборонні спроможності, включаючи підвищення боєготовності сил та їх передову присутність.

Фінляндія не вступить до НАТО без Швеції на тлі заперечень Туреччини через передбачувану підтримку Швецією курдських бойовиків.