Командирові російського фрегата «Адмірал Макаров», зраднику з Криму Григорію Брєєву повідомили про підозру

16:20 14.06.2022

Командиру російського фрегата «Адмірал Макаров» Григорію Бреєву, який у 2014 році зрадив присязі та перейшов на бік рф під час окупації Криму, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у державній зраді.

Як повідомляє ДБР, слідчі зібрали достатньо доказів та повідомили колишньому українському військовому підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років, пише Центр журалістських розслідувань.

«У 2014 році він зрадив присязі та залишився у захопленій російськими окупантами частині, відмовившись передислоковуватися до Миколаївської області. Вінничанин присягнув збройним силам рф і продовжив службу в російському чорноморському флоті. Дезертир повернувся в Україну у 2022 році з російськими військами. Корабель під його командуванням здійснював запуски крилатих ракет по Миколаєву та Одесі. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону», – йдеться в повідомленні.

43-річний капітан другого рангу Григорій Бреєв родом із селища Кирнасівка, що у Вінницькій області. Зараз чоловік командує ворожим фрегатом «Адмірал Макаров», а раніше командував українським корветом «Луцьк».

У ВМС раніше звернули увагу на те, що віцеадмірал Макаров, на честь якого назвали російський корабель, також уродженець українського міста – Миколаєва. Там його ім’ям було названо Національний університет кораблебудування.

До ударів крилатими ракетами «Калібр» морського базування залучалися не тільки громадяни Росії, а й зрадники, які у 2014 році зрадили присягу та перейшли на бік Росії під час окупації Криму.
 

Ще на цю тему