За три місяці війни російські суди оголосили незаконні вироки 19 кримським політв’язням

17:40 10.06.2022

Від початку повномасштабного Росії на територію України російські судді Південного окружного військового суду у Ростові-на-Дону оголосили незаконні вироки 19 кримським політв'язням.

Як пише Суспільне Крим, про це повідомяє громадська організація «КримSOS» у Facebook. 

«Примусове переміщення кримчан на територію рф можна розцінювати як воєнний злочин. Подібні злочини не мають терміну давності, тобто відповідальність за них може настати і через десятки років», – розповів аналітик ГО «КримSOS» Євгеній Ярошенко.

Кримчани отримали терміни від 12 до 19,5 років позбавлення волі. 18 кримських політв’язнів засудили у сфабрикованих «справах Хізб ут-Тахрір», ще одного чоловіка - за «державну зраду».

Як повідомили у «КримSOS», загальний термін вироків нинішнім жертвам політичних переслідувань в окупованому Криму становить 1064 роки і 2 місяці ув’язнення.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров підтвердив затримання кримського татарина Азіза Файзулаєва, якого окупаційні ФСБ та правоохоронці звинувачують у підпалі сільради села Пушкіне. Сестра Файзулаєва, Ельмаз зазначила, що він наразі перебуває в ізоляторі тимчасового утримання Совєтського району окупованого Криму. 

Окупаційний Судакський міський суд засудив до двох років колонії поселення пенсіонерку Валерію Гольденберг. Жінка облила курячою кров’ю та фекаліями могилу російського мінометника Валентина Ісайчева, який загинув в українському Бердянську.
 

Ще на цю тему