Санкції: Кримський завод почав виробляти комплектуючі для сільгосптехніки на заміну німецьким

17:20 10.06.2022

Завод «Сімферопольсільмаш» в окупованому Криму через санкції проти РФ, які були накладені у зв'язку з розв'язанням повномасштабної війни в Україні, почав виробляти комплектуючі для сільгосптехніки на заміну німецьким.

Про це повідомляє Суспільне Крим з посиланням на Меридиан Севастополь.

Зазначається, що у цехах підприємства досі експлуатують застаріле радянське обладнання та верстати. Нові деталі будуть встановлені на сільгосптехніку, яку виробляє ПАТ «Ростсільмаш».

«З «Ростсільмашем» ми працюємо з дня заснування заводу. А останніх десять років нас витіснила компанія Schumacher – це німці, вони нас потіснили, створили нам антирекламу. Але зараз Schumacher немає, «Ростсільмаш» до нас звернувся знову, думаю, ми з ним працюватимемо знову», – розповів гендиректор заводу Борис Білокопитов.

За його словами, завод налагодив випуск різальний апаратів та механізмів для комплектування комбайнів та іншої сільгосптехніки. Усього понад 600 найменувань.

До окупації Росією Криму ВАТ «Сімферопольський завод сільськогосподарського машинобудування» (Сімферополь) виробляв запасні частини до сільгоспзбиральних машин: сегменти, ножі різального апарату, вузли МКШ, ТНП. 25% акцій заводу належали ВАТ «Лізингова компанія «Украгромашінвест» (Київ), 22,896% – ТОВ «Агентство корпоративних технологій» (Севастополь), 18,124% – ЗАТ «Сільгоспдеталь» (Сімферополь), 13,501% – ТОВ «Сільмаш-Інвест» Севастополь), 7,73% - ТОВ «Фірма «Схід» (Харків).

Підприємство перереєструвалося у листопаді 2014 року під назвою АТ «Завод «Сімферопольсільмаш». Відомості про засновників не розкриваються.

Група "Ростсільмаш" (повне офіційне найменування – Товариство з обмеженою відповідальністю «Комбайновий завод «Ростсільмаш») – група компаній, виробник сільськогосподарської техніки. До складу групи входять 13 підприємств, виробничі майданчики перебувають у чотирьох країнах. Випускає техніку під брендами "Rostselmash" та "Versatile" (раніше також "Farm King", "Buhler").

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему