ЄС виділить додаткові 205 млн євро на гуманітарну допомогу для України

18:00 09.06.2022

ЄС оголосив про виділення додаткових 205 млн євро гуманітарної допомоги Україні.

Про це, як пише «Європейська правда», йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Повідомляється, що у світлі зростаючих гуманітарних потреб України єврокомісар з кризового управління Янез Ленарчич у четвер відвідує Україну з метою зустрічі з гуманітарними організаціями та високопоставленими українськими урядовцями.

"З цієї нагоди ЄС сьогодні виділяє Україні ще 205 мільйонів євро гуманітарної допомоги. Таким чином загальне фінансування гуманітарної допомоги ЄС і вартість допомоги в натуральній формі досягають понад 700 мільйонів євро, з яких 13 мільйонів євро спрямовано на проєкти в сусідній Молдові" - йдеться у повідомленні.

"Протягом понад 100 днів ми були свідками непотрібних страждань і незліченних порушень міжнародного гуманітарного права. У цей кризовий момент наш обов’язок – підтримати найбільш уразливих. Ми швидко відреагували, значно розширивши нашу присутність в Україні. Завдяки цьому фінансуванню наші гуманітарні партнери забезпечують їжу, воду, медичну допомогу, житло, захист та грошову допомогу" - сказав Ленарчич.

"Через Механізм цивільного захисту ЄС ми доставили українцям мільйони рятувальних товарів, і ми прагнемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно" - додав він.

З початку російського вторгнення 24 лютого гуманітарні потреби в Україні зросли до безпрецедентного рівня. За даними ООН, до 15,7 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги.

ЄС відповів на гуманітарні потреби України 28 лютого, виділивши 90 мільйонів євро, 10 березня – 3 мільйони євро для Молдови, 19 квітня – 50 мільйонів євро, а сьогодні – додаткові 205 мільйонів євро, завдяки чому загальна сума гуманітарної допомоги ЄС у відповідь на війну становить 348 мільйонів євро.

Ще на цю тему