Не можна вірити лаврову: у МЗС вважають, що росія може використати для нападу зернові коридори

19:00 08.06.2022

Слова глави МЗС росії сергія лаврова про те, що росія не скористається відкриттям коридорів для суден із зерном, порожні.

На цьому наголосив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Твіттері, передає Укрінформ.

«Слова лаврова порожні. Україна чітко висловила свою позицію щодо морських портів: для захисту берегової лінії потрібна військова техніка, а для патрулювання експортних шляхів у Чорному морі — місія ВМС. Не можна дозволити росії використовувати зернові коридори для нападу на південь України», - зазначив дипломат.

Ніколенко також розмістив заяву лаврова від 25 лютого про те, що ніхто не збирається нападати на народ України, поряд зі словами російського міністра від 8 червня про те, що росія не скористається відкриттям безпечних коридорів для суден із зерном.

24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. У результаті агресії та запровадженої росією морської блокади в портах України були заблоковані понад 20 млн тонн зерна, що були призначені на експорт. Це спричинило загрози глобального голоду, оскільки майже половина усього обсягу поставок в рамках Всесвітньої програми продовольства ООН припадає саме на українське зерно.
 

Ще на цю тему