Білорусь втрете за останні п'ять днів відпрацювала сплав на БТРах: на цей раз у 20 км від кордону з Україною / Фото

08:20 08.06.2022

Збройні сили Білорусі продовжують вкрай дивні маневри на водних перешкодах. 

Під час них опрацьовується не традиційне форсування річки, а сплав на БТРах, пише defence-ua.

Протягом останніх днів лише в офіційних повідомленнях показано відпрацювання саме таких дій 38-ою десантно-штурмовою бригадою білоруської армії (4 червня), а також ще одним не названим підрозділом (3 червня). А сьогодні, 7 червня, було повідомлено про аналогічні маневри підрозділами 103-повітярно-десантної бригади.

Сплав БТРів під прикриттям вертольоту

Як повідомляється у складі посиленого парашутно-десантного батальйону, хоча кількість техніки скоріш відповідає роті.

Більше того, цей сплав пройшов у безпосередній близькості до кордону з Україною. Всього у 20 км від державного кордону на річці Сож, яка є притокою Дніпра.

Локалізувати місце проведення навчань вдалось завдяки уточненню видання "Белта", що події відбуваються у Гомельському районі. А також тому, що на деякі світлини потрапив міст.

Локалізація місця проведення навчань

Щодо публічної легенди навчань, то у повідомленні вона обмежена тим, що "у районі переправи діють диверсійно-розвідувальні групи противника", а вибір місця проведення навчань є поєднання ширини річки та течії. Також вже вдруге навчання проходять у безпосередній близькості до населених пунктів та у місцях, які спеціально не призначені для проведення навчань.

Також це вже треті публічні навчання, в яких повторюється склад та техніка підрозділів, вертолітне прикриття, а також проведення саме сплаву, а не традиційного форсування. У будь-якому випадку така наполеглива демонстрація готовності до агресивних дій змушує ЗСУ знаходити можливості для купірування ризиків.
 

Ще на цю тему