Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія закрили свій повітряний простір для літака лаврова

21:00 05.06.2022

Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія закрили свій повітряний простір для літака глави мзс росії сергія лаврова, про це з посиланням на власне джерело повідомила сербська газета "Вечірні новини", передає УНН.

За інформацією видання, намічений на 6-7 червня візит міністра до Сербії "опинився під великим питанням", "але в цьому немає жодної провини офіційного Белграда".

лавров мав відвідати столицю балканської країни на початку наступного тижня, повідомило у п'ятницю міністерство закордонних справ у Москві.

лавров планував зустрітися з Вучичем, його сербським колегою Миколою Селаковичем та сербським патріархом Порфирієм.

У той час як Європейський Союз намагається ізолювати росію та скоротити імпорт енергоносіїв із країни, Сербія, кандидат у члени ЄС, зміцнює свої зв'язки з Москвою через нову угоду про постачання газу.

Бєлград засудив російське вторгнення в Україну в ООН та приєдналася до санкцій ЄС проти свого союзника.

За день до того, як європейці погодилися цього тижня заборонити більшу частину імпорту російської нафти, Белград оголосив про трирічний контракт на природний газ із Москвою.

Президент Сербії Олександр Вучич повідомив про «дуже вигідну» газову угоду з «безумовно найкращими умовами в Європі» після телефонної розмови з путіним.

Тим часом росія припинила постачання газу до кількох країн ЄС. Блок прагне скоротити імпорт газу на дві третини цього року, але ембарго поки що не планується.

Теми:

Ще на цю тему