Окупанти намагаються запустити в роботу завод Danone у Херсоні

13:30 04.06.2022

Окупанти намагаються запустити в роботу завод Danone у Херсоні.

Ще в лютому 2022 року компанія закрила завод у Херсоні, а виробничі потужності зазнали значних пошкоджень внаслідок воєнних дій росії в цьому районі, пише Центр журналістських розслідувань.

«Ми втратили контроль над заводом і не віримо, що так звана тимчасова окупаційна адміністрація зможе відновити там роботу. У разі, якщо завод все-таки буде частково введений в експлуатацію, компанія Danone в Україні не зможе нести відповідальність за якість та процеси, що там забезпечуватимуться, враховуючи відсутність більшої частини працівників заводу та пошкодження самого обладнання», – заявив Іван Ханас, операційний директор Danone в Україні, повідомляє Агропортал.

У компанії впевнені, що наразі завод є нездатним до запуску операційної діяльності.

Danone — провідна міжнародна компанія, лідер із виробництва продуктів харчування, представлена в 130 країнах світу. В Україні група компаній Danone уже більш ніж 20 років є виробником і дистриб’ютором широкого асортименту продуктів харчування. Виробничі потужності компанії представлені двома заводами: «Данон Дніпро» (м. Херсон) і «Данон Кремез» (м. Кременчук).

Російські окупанти захопили цехи ПрАТ «Херсонська міська друкарня» і заявили, що збираються передати це приватне підприємство під «контроль держави» і виробляти свої агітки.
 

Ще на цю тему