Прем'єр Грузії, яка не вводить санкції проти РФ, наполягає на підтримці України

19:20 01.06.2022

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що держава надає Україні політичну, дипломатичну та гуманітарну підтримку в боротьбі з російською агресією.

Про це йдеться в письмовій доповіді прем’єра парламенту Грузії, повідомляє "Грузия Online".

У доповіді стверджується, що солідарність Україні виявляється не лише в практичній підтримці у двосторонньому форматі, а й "твердими позиціями Грузії" в межах усіх міжнародних платформ.

"28 лютого 2022 року Грузія приєдналася до обмежувальних санкцій ЄС щодо Донецька та Луганська. При цьому загалом кількість заяв, декларацій та рішень на підтримку України з боку Грузії в межах міжнародних організацій з лютого досягла 260", - йдеться в доповіді.

Прем’єр Грузії також підкреслив, що грузинські дипломати не припиняли роботу дипломатичних установ в Україні напередодні та під час російської агресії, а також продовжують координацію допомоги Києву.

"На сьогодні до України відправлено до 1000 тонн гуманітарних вантажів (150 тонн повітряним, решта - сухопутним транспортом). Грузія вже виділила для України 7 мільйонів доларів, і країна продовжує надавати допомогу 28 000 українців, які постраждали внаслідок війни й нині проживають у Грузії", - зазначається в доповіді.

При цьому Гарібашвілі в доповіді не згадав про відмову Грузії запровадити санкції проти Росії через її вторгнення в Україну.

Нагадаємо, влада Грузії відмовилася вводити санкції на тій підставі, що вона суперечить "національним інтересам" Грузії та завдасть більше шкоди грузинському народу, ніж Москві.

У перші дні війни Росії проти України прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі заявив, що санкції не є ефективним засобом, і що "ніхто не може зупинити бомбардування України".

Раніше США закликали Грузію вжити всіх можливих кроків для підтримки України та притягнення Російської Федерації до відповідальності за її воєнні злочини.

Теми:

Ще на цю тему