Двох кримчан судитимуть за участь у війні проти України на боці росії

18:00 01.06.2022

Двох громадян України судитимуть за забезпечення протиповітряної оборони військ росії в районі Каховської ГЕС та участь у війні проти Збройних сил України.

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

ОГП до суду скерував обвинувальні акти стосовно двох громадян України за вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє жителів АР Крим у 2014 та 2020 роках уклали контракти на проходження військової служби у військовій частині №12676 збройних сил російської федерації.

Разом з армією агресора у лютому 2022 року вони увійшли на територію України і брали участь у бойових діях на території Херсонської і Миколаївської областей. З 25 по 28 лютого вони забезпечували протиповітряну оборону військ рф в районі дамби Каховської гідроелектростанції імені П.С. Непорожнього поблизу Нової Каховки Херсонської області. 1 березня обвинувачені вступали в бій з підрозділами ЗСУ в районі Баштанки Миколаївської області.

2 березня їх взяли у полон на Миколаївщині.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Теми:

Ще на цю тему