Турецький порт призначення для зерна з окупованого Севастопля / Фото

10:20 01.06.2022

“Михаил Ненашев” знов прийшов в окупований Севастополь, де завантажився на зерновому терміналі “Авліта”. 

Після виходу з окупованого Криму порушник увімкнув АІС, де показав порт призначення Іскендерун (Туреччина). Вже вдруге “Михаил Ненашев” йде з зерном з Севастополя в Туреччину, в квітні журналістами SeaKrime було зафіксовано рейс Севастополь-Деріндже, пише Myrotvorets.news.

Порушник “Михаил Ненашев” (IMO: 9515539, MMSI: 273292290, Позивний: UBYW5, Прапор: Russia [RU]) прийшов в Чорне море 21.05.2022 після невдалої спроби доставки партії пшениці 27 тисяч тонн в Єгипет. Після відмови єгипетської сторони прийняти це зерно, судно розвантажилось з вимкненим АІС ймовірно в Сирії, порт Латакіа. Розслідування про цей рейс представлено в матеріалі журналістів SeaKrime:

22.05.2022 капітан судна “Михаил Ненашев” вимкнув АІС і спрямував хід в бік Севастополя

Вночі з 22 на 23 травня “Михаил Ненашев” зайшов в Севастопольську бухту і ошвартувався біля зернового терміналу стівідорної компанії “Авліта” (в російських реєстрах оформлена як “Авал”).

24.05.2022 судно стояло на завантаженні біля причалу, як видно на фотографії.

На фото: Михаил Ненашев біля причалу Авліти в окупованому Севастополі 24.05.2022 Геолокація Михаил Ненашев біля причалу Авліти в окупованому Севастополі по фото від 24.05.2022

В ніч з 25 на 26.05.2022 “Михаил Ненашев” вийшов з окупованого Севастополя і вже вранці вийшов на зв’язок в АІС. Судно вказує статус “завантажене” і порт призначення Іскендерун (Туреччина).

Це не перший рейс “Михаил Ненашев” в турецький порт, в квітні було зафіксовано доставку 27 500 тисяч тонн пшениці з окупованого Севастополя в порт Деріндже в Мармуровому морі.

Отже, здійснюється спроба доставити зерно з окупованого Севастополя в турецький порт Іскендерун. Знов це робить судно, що належить компанії “Крейн Марин Контрактор”, яка входить в структуру Об’єднаної суднобудівної корпорації.

Вантаж на судні “Михаил Ненашев” є контрабандним, оскільки його переміщення через Державний кордон України в порту Севастополь не оформлено відповідно до закону органами прикордонної та митної служб України.

Турецька Республіка допускає масові порушення власного Циркуляру №635/2017 палати судноплавства торговельно-промислової палати, що забороняє морське торгове сполучення з окупованим Кримом.

Всі Фото з сайту Myrotvorets.news.

Ще на цю тему