Постачання контейнерних вантажів до РФ призупинені, проте вивезення російської нафти йде повним ходом — Грег Міллер

11:20 31.05.2022

Перевезення контейнерних вантажів до Росії призупинені, водночас танкерні постачання нафти з Росії йде повним ходом. 

Про це пише галузевий експерт Грег Міллер на сторінці FreightWaves, передає видання Порти України.

«Здається, світ не хотів би продавати споживчі товари росіянам, але не може припинити купувати російську нафту», — пише Міллер.

Санкції не заважають компаніям заходити до російських портів зі своїми контейнеровозами. Проте вони все одно призупинили суднозаходи, що дуже негативно вплинуло на російський імпорт.

За даними FourKites, РФ скоротила імпорт споживчих товарів усіма видами транспорту на 87% порівняно з періодом до повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Імпорт промислової продукції зменшився на 91%.

Танкерним компаніям, як і контейнерним операторам, санкції не заважають заходити в Росію. Але на відміну від власників контейнерних суден, операторів танкерів, які йдуть у російські порти, більш ніж достатньо.

«Ми не займаємо високих моральних позицій. Ми стежимо за тим, чого від нас хочуть політики. Ми вирішили дотримуватися санкцій. Того, що вирішує ЄС, США чи Великобританія, ми дотримуємося. Я думаю, потрібно мати на увазі, що з початку цієї війни ЄС імпортував велику кількість газу та нафти з Росії», — сказав генеральний директор танкерної компанії Frontline Ларс Барстад у ході телефонної конференції минулого тижня.
 

Ще на цю тему