Підсанкційне судно SOURIA в окупованому Севастополі завантажується зерном / Фото

12:20 31.05.2022

29 травня 2022, сирійський порушник під санкціями США зайшов в порт окуованого Севастополя і став на завантаження біля зернового терміналу “Авліта”.

SOURIA (IMO: 9274331) прийшла в Чорне море з турецького порту Іскендерун. Сирійське судно, внесене в санкційний список фінансовою розвідкою США, пройшло Босфор 21.05.2022 і наступного дня прийшло на неконтрольовану стоянку в нейтральних водах Чорного моря, пише myrotvorets.news.

SOURIA кілька разів вмикала і вмикала АІС, знаходячись на стоянці, відомої як Тортуга. Вдень 28.05.2022 SOURIA знов вимкнула судновий транспондер. Менше ніж за добу судно помітили в окупованому Севастополі, де воно було зафіксовано на фото.

Приблизний трек судна SOURIA представлено на скріншоті.

SOURIA зайшла в Севастопольську бухту і ошвартувалася біля зернового терміналу стівідорної компанії “Авліта” (в російських реєстрах оформлена як “Авал”).

Біля причалу Авліти SOURIA також потрапила на фото.

На фото: SOURIA біля причалу Авліти в окупованому Севастополі 29.05.2022

Геолокація SOURIA по фото з окупованого Севастополя 29.05.2022

SOURIA постійно здійснює незаконні суднозаходження в закриті порти окупованого Криму, в розслідуваннях її було багато разів зафіксовано в Севастополі та Феодосії здебільшого на вивезенні зерна, а також на доставленні ільменіту та будівельних сумішей. Загалом групою SeaKrime опубліковано 35 статей, що містять матеріали розслідувань щодо порушень державного суверенітету України судном SOURIA.

Всі Фото: myrotvorets.news

Ще на цю тему