Окупанти відправили під адмінарешт адвокатів Айдера Азаматова та Еміне Авамілєву

16:00 29.05.2022

В окупованому Криму «Центральний районний суд» у Сімферополі 28 травня призначив 8 та 5 діб адміністративного арешту адвокатам Айдеру Азаматову та Еміне Авамілєвій.

Адвокатів 27 травня затримали поліцейські біля будівлі «суду», куди вони прибули для захисту затриманого напередодні адвоката Назіма Шеіхмамбетова.

Адвокати Айдер Азамтов (другий ліворуч) і Еміне Авамілєва (справа) Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність», пише Центр журналістських розслідувань.

Як зазначають активісти, «Центральний районний суд» ухвалив призначити адвокату Айдеру Азаматову адміністративний арешт на 8 діб, адвокату Еміне Авамілєвій – 5 діб адміністративного арешту.

Співробітники «Центру протидії екстремізму» звинуватили Азаматова та Авамілєву у порушенні ч.1 ст.20.2.2 КоАП РФ (Організація масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку), коли вони 25 жовтня 2021 року представляли інтереси колеги Едема Семедляєва біля будівлі РВВС «Центральний» За версією співробітників поліції, адвокати організували масові збори громадян, порушуючи санітарні норми, даючи інтерв’ю родичам затриманих. При цьому протоколи на юристів силовики вирішили скласти лише за півроку після подій.

27 травня після складання протоколів Азаматова залишили в камері для адміністративно затриманих до судового засідання, Авамілєву відпустили під зобов’язання про явку до «суду».

  • 26 травня у Сімферополі співробітники «Центру протидії екстремізму» затримали кримського адвоката Едема Семедляєва, який захищає політичних в’язнів в окупованому Криму. Згодом було затримано його адвоката Назіма Шеіхмамбетова. Семеєдляєва «суд» визнав винним за ч. 2 ст. 20.3.3 КоАП рф (публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних сил рф для захисту інтересів росії та її громадян) і призначив йому адмінштраф у сумі 75 тис. рублів.
  • 27 травня біля «Центрального районного суду» Сімферополі співробітники поліції затримали адвокатів Айдера Азаматова та Еміне Авамілєву, які прибули на засідання у «справі» проти затриманого напередодні адвоката Назіма Шеіхмамбетова.

Ще на цю тему