До столиці Фінляндії зайшли чотири військові кораблі НАТО

13:30 29.05.2022

У порту Гельсінкі пришвартувалися чотири кораблі НАТО, які прибули зі США, Німеччини та Франції.

Американське та німецьке судна брали участь у військових навчаннях у Балтійському морі, передає Укрінформ із посиланням на Yle.

Як заявив командувач ВМС Фінляндії Юссі Ямсен, заходи військових судів у фінські порти – це прояв підтримки країні, яка подала заявку на членство в НАТО.

«Ми трактуємо ці візити як вираження солідарності, і останнім часом помітно, що інтерес до Фінляндії значно зріс. Ми вважаємо важливим те, що військові суди НАТО заходять у Гельсінкі», - наголосив командувач ВМС.

Також зазначається, що міністерство оборони Фінляндії повідомило, що у країні збільшиться кількість міжнародних військових навчань. До кінця року заплановано ще 20 різноманітних заходів бойового навчання, з яких вісім – нові.

За словами міністра оборони Фінляндії Антті Кайкконена, нові військові навчання – це частина підготовки до проміжного етапу вступу до НАТО та «потенційних спроб Росії втрутитися у процес схвалення фінської заявки».

Як повідомлялося, Фінляндія та Швеція 18 травня офіційно подали заявку на вступ в НАТО, щоб посилити свою безпеку на тлі вторгнення росії в Україну. Це розширення мають схвалити всі 30 членів Альянсу.
 

Ще на цю тему