Україна та Нідерланди домовилися про поглиблену співпрацю в охороні культурної спадщини

11:40 26.05.2022

Україна і Нідерланди домовились про поглиблену співпрацю у сферах охорони культурної спадщини та музейній галузі.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики за результатами онлайн-зустрічі глави МКІП Олександра Ткаченка з державним секретарем з питань культури та медіа Нідерландів Ґюнай Услу та її командою.

«Нідерланди для нас - один із взірців у галузі охорони культурної, зокрема архітектурної, спадщини та стандартів музейної справи. Домовилися про поглиблену співпрацю у цих напрямках», – зазначив Ткаченко.

Міністр подякував колегам за підтримку України в боротьбі з рф. У МКІП зазначили, що Нідерланди розірвали культурні зв'язки із росією та приєднались до санкцій ЄС щодо блокування російських телеканалів.

Представники уряду Нідерландів повідомили про створення спеціального фонду розміром 1 мільйон євро для підтримки українських артистів та митців.

Держсекретар з питань культури та медіа Нідерландів підтримала пропозицію України долучитись до відновлення пошкодженої культурної спадщини в рамках спільної Пан'європейської ініціативи.

Під час зустрічі також наголошувалося на важливості появи мовлення українських телеканалів у Нідерландах.

Український міністр подякував колегам з Нідерландів за підтримку та висловив упевненість, що співробітництво наших країн у культурній та інформаційній сферах приведе до значних результатів.

Ще на цю тему