Криза продовольчої безпеки, створена Путіним, потребує глобальної відповіді, - Блінкен

11:00 25.05.2022

Реакція на нинішню глобальну продовольчу кризу, яка здебільшого була спричинена війною путіна проти України, вимагає відповіді всього світу.

Це підкреслив держсекретар США Ентоні Блінкен під час розмови у вівторок з главою МЗС України Дмитром Кулебою, повідомляє Укрінформ із посиланням на Держдепартамент США.

«Глобальна криза продовольчої безпеки, яка стала результатом жорстокої війни президента путіна, потребує глобальної відповіді»,- наводить зовнішньополітичне відомство США слова Ентоні Блінкена.

У цьому зв’язку повідомляється, що сторони обговорили «потенційні можливості для експорту українського зерна на міжнародні ринки».

Крім того, лідери обсудили поточні дипломатичні зусилля щодо подолання наслідків неспровокованої й невиправданої війни росії проти України, а також притягнення кремля до відповідальності. Держсекретар США поінформував детально про закон щодо підтримки України на $40,1 мільярда, підписаний президентом Байденом 21 травня. Документ, зокрема, передбачає подальше фінансування оборонної, економічної й гуманітарної допомоги Україні, а також країнам, які постраждали від війни.

Глава Держдепу підтвердив рішучу підтримку США суверенітету й територіальної цілісності України на тлі агресії москви, зауважили в американському відомстві.

Розмова глав зовнішньополітичних відомств США й України відбулася у вівторок, 24 травня.
 

Ще на цю тему