ЗСУ могли щонайменше пошкодити розвідувальний корабель окупантів під час боїв за Зміїний / Фото

13:30 21.05.2022

Збройні Сили України під час здійснення зачистки окупованого острова Зміїний могли пошкодити розвідувальний корабель російських окупаційних військ. 

Такий висновок можна зробити з чергового некролога, опублікованого у соцмережах, пише defense.news.

СРЗК "Экватор". Фото з сайту defense.news

Так, користувач твіттера Necro Mancer звернув увагу на те, що в РФ попрощалися зі старшим мотористом електромеханічної бойової частини СРЗК "Экватор" – старшим матросом Хатажуковим Муратом Хусеновичем.

Зазначається, що старший матрос СРЗК "Экватор" загинув 7 травня 2022 року – він брав участь у так званій "спеціальній воєнній операції", зокрема і в "обороні стратегічно важливого об’єкта в Чорному морі – острова Зміїний".

Нагадаємо, 7 травня стало відомо, що розвідувально-ударні безпілотники завдали удар по десантному катеру "Серна", який прибув на Зміїний для ротації та/або евакуації окупантів.

Крім того, 7 травня стало відомо і про завдання бомбового удару по острову Зміїний парою українських літаків.

Тож не виключено, що під час боїв за Зміїний той же Bayraktar TB2 міг як мінімум пошкодити рашистський розвідувальний корабель.

Гідрографічне судно "Экватор" було побудоване у Польщі, спущене на воду у 1968 році, а у 1969 році введено до складу гідрографічної служби Чорноморського флоту.

У 1976 році судно було переобладнано у розвідувальний корабель, з 1992 року класифікується як середній розвідувальний корабель. У кінці 2013 року "Экватор" пройшов модернізацію радіотехнічних засобів. Наразі входить до складу 519-го окремого дивізіону розвідувальних кораблів ЧФ РФ (базується в бухті Південна, Севастополь).
 

Ще на цю тему