МЗС Канади повідомило про нові санкції проти Росії

09:00 21.05.2022

Міністерство закордонних справ Канади оголосило про додаткові санкції щодо Росії. 

Зокрема обмежувальні заходи включають заборону на експорт предметів розкоші до Росії та її імпорту, а також стосуються 14 фізичних осіб, «включаючи російських олігархів, членів їхніх сімей та близьких соратників путінського режиму», пише ZN.UA.

Так, забороняється експорт до Росії алкогольних напоїв, тютюну, одягу та взуття класу люкс, аксесуарів, ювелірних виробів та предметів мистецтва. Заборона імпорту торкнеться алкогольних напоїв, морепродуктів, риби та непромислових алмазів. В МЗС Канади зазначили, що у 2021 році оборот цих товарів склав 75,7 млн. доларів.

Уряд Канади заборонить експорт товарів, які можуть бути використані у виробництві та виготовленні зброї Росією.

«Режим Путіна повинен і буде відповідати за свої невиправдані дії. Канада разом із нашими союзниками буде невблаганно намагатися підтримувати тиск на російський режим, поки він більше не зможе вести війну. Ми непохитно підтримуємо Україну та її народ», - заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Напередодні в Канаді повідомили про заборону в’їзду тисячі росіян, які потрапили під санкції через повномасштабне вторгнення РФ до України. Серед таких громадян Росії і диктатор Владімір Путін.
 

Ще на цю тему