Єрмак: нинішня війна має стати останньою для росії

13:00 20.05.2022

Нинішня війна має стати останньою для росії та завершитися повним відновленням територіальної цілісності та суверенітету України.

Про це сказав керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час виступу в аналітичному центрі Chatham House, повідомляє пресслужба ОП, передає УНН.

"Нинішня війна має стати останньою для росії. Вона повинна завершитися повним відновленням територіальної цілісності та суверенітету України. Тобто нашою перемогою. Нашою спільною з цивілізованим світом перемогою. Адже сьогодні Україна захищає не лише себе. Україна сьогодні – це Фермопіли Європи. Допомога Україні – це спосіб зняти суперечність між політикою цінностей та realpolitik", - сказав Єрмак.

Він також додав, що це не лише питання морального вибору, це також інвестиція у європейську та світову безпеку.

"Тож дозволю собі перефразувати вислів Честертона: не уникайте участі в побудові паркану, коли знаєте, заради чого він потрібен. А ви знаєте. Він має складатися з чотирьох частин. Перша – це зброя для України. Друга – продовження та посилення санкційного тиску. Третя – налагодження механізмів репарації та економічна допомога. Четверта – побудова надійної системи гарантій", – заявив Єрмак.

Ще на цю тему