Червоний Хрест реєструє усіх евакуйованих військових з Азовсталі

19:40 19.05.2022

Міжнародний комітет Червоного Хреста з 17 травня реєструє усіх українських військових, які залишають завод «Азовсталь» у Маріуполі, в тому числі поранених, заявили в організації.

«Процес реєстрації, який сприяв МКЧХ, передбачає заповнення форми з особистими даними, такими як ім’я, дата народження та найближчий родич. Ця інформація дозволяє МКЧХ відстежувати тих, хто був захоплений, і допомагати їм підтримувати зв’язок зі своїми сім’ями», - заявили в організації, повідомляє ZN.UA.

Водночас представники організації не перевозять військовополонених до місць їх утримання.

В МКЧХ повідомили, що операція, яка почалася 17 травня, продовжилася в середу і також тривала в четвер. В організації зазначили, що вони підтримують конфіденційний діалог зі сторонами конфлікту щодо їхніх зобов'язань за міжнародним гуманітарним правом.

Відповідно до мандата, наданого МКЧХ державами згідно з Женевськими конвенціями 1949 року, МКЧХ повинен мати негайний доступ до всіх військовополонених у всіх місцях їх утримання. МКЧХ має бути дозволено опитувати військовополонених без свідків, а тривалість і частоту цих відвідувань не повинні бути надмірно обмежені.

Gроцедура евакуації українських захисників з території комбінату «Азовсталь» розпочалась 16 травня. На разі процес ще триває і його деталі публічно не коментують.
 

Теми:

Ще на цю тему