Столтенберг та Блінкен обговорили стратегічну концепції НАТО на наступне десятиліття

16:00 15.05.2022

Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом підготовку до майбутнього саміту НАТО 28-30 червня в Мадриді, зокрема документ нової Стратегічної концепції Альянсу на наступне десятиліття. 

Про це йдеться на сайті Держдепартаменту, пише ZN.UA.

Не оминули й тему України:

“Вони висловили жаль з приводу руйнівної війни президента Путіна в Україні, підтвердили свою підтримку українського народу та територіальної цілісності України, а також обговорили важливість підтримки НАТО сильного стримування та оборони», – йдеться в повідомленні.

Чиновники також узгодили деталі щодо засідання міністрів закордонних справ НАТО, яке відбудеться в Берліні сьогодні й завтра, 14-15 травня.

У березні Столтенберг та Блінкен обговорили укріплення східного кордону НАТО. Тоді йшлося про необхідність “сильної та єдиної трансатлантичної відповіді” на війну російського уряду проти України.

Нещодавно президент Фінляндії повідомив Путіну про намір подати заявку на вступ до оборонного блоку. Зі свого боку Росія очікувано пригрозила «заходами у відповідь».

Водночас глава МЗС Туреччини зазначив, що більшість громадян Туреччини налаштовані проти вступу Швеції та Фінляндії, бо влада цих скандинавських країн “підтримує курдських екстремістів”.
 

Ще на цю тему