Російська інфляція підскочила до 17,83% у квітні, що є найвищим показником з початку 2002 року - Reuters

13:00 14.05.2022

Споживча інфляція в росії прискорилася в квітні до 17,83% у річному обчисленні, що є найвищим рівнем з січня 2002 року. Про це повідомляє Reuters.

Як свідчать дані в п’ятницю, інфляція загалом прискорилася оскільки росія отримала поштовх від нестабільності рубля та безпрецедентних західних санкцій, які порушені логістичні ланцюги.

Але місячна інфляція сповільнилася до 1,56% у квітні з 7,61% у березні, коли було найбільше з січня 1999 року зростання за місяць, свідчать дані федеральної служби статистики росстату.

Інфляція в росії різко прискорилася після того, як 24 лютого розпочала в Україні війну, яку рф називає “спеціальною військовою операцією”.

Падіння курсу рубля до рекордно низьких показників у березні підвищило попит на широкий асортимент товарів, від основних продуктів харчування до автомобілів, через очікування, що ціни зростуть ще більше. З тих пір рубль відновився і в п’ятницю зміцнився до майже п’ятирічного максимуму щодо євро.

Висока інфляція була ключовою проблемою серед домогосподарств протягом багатьох років, оскільки вона погіршує рівень життя, падіння якого цього року буде посилюватися різким економічним скороченням.

Ще на цю тему