Росіяни підігнали до острова Зміїний плавучий кран і десантний катер / Фото

21:00 13.05.2022

Росіяни намагаються облаштуватися на українському острові Зміїний та відновити контроль після нещодавного розгрому Силами оборони.

Як свідчать знімки MAXAR за 12 травня 2022 року, які опублікувало CNN, для цього використовують судна Чорноморського флоту, пише Мілітарний.

Острів Зміїний, 12 травня 2022 року. Фото: MAXAR.

На супутниковому знімку північної частини острова видно, що до острова прибув десантний катер проекту 11770 “Сарна”. Він причалив до острова, а його десантна апарель опущена. Що може свідчити про те, що росіяни доставили на острів вантажі або, навіть, якусь одиницю військової техніки.

Також росіяни підігнали до острова плавучий кран, ймовірно, проекту 02690. Чорноморський флот РФ має у своєму складі два таких плавзасоби. Це судна водотонажністю 2000 т, здатні автономно перебувати в морі до 10 діб. Вантажопідйомність – до 150 тон.

Плавкран перебуває поблизу затонулого десантного катеру проекту “Серна”, який був знищений ударом українського БПЛА Bayraktar TB2. Ймовірно плавкран прибув до острова, щоб підняти затонулий катер і зробити підхід до острова безпечним для суден.

Американське медіа оприлюднило знімок поверхні острова, який ілюструє масштаби руйнувань після атаки української авіації.

Також на фото видно кілька одиниць неідентифікованої військової техніки.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що острів має стратегічне значення як для України, так і для російських окупантів, оскільки дозволяє контролювати надводну та певною мірою повітряну обстановку на півдні України.
 

Теми:

Ще на цю тему