Палата представників США ухвалила 4 законопроєкти про фінансові санкції проти РФ і Білорусі

10:40 13.05.2022

Нижня палата Конгресу США проголосувала переважною більшістю голосів за чотири нових проєкти законів, які запроваджують нові обмеження проти росії через її війну проти України, а також проти білорусі – за підтримку російської агресії.

Про це повідомила 12 травня на офіційній Фейсбук-сторінці посол України в США Оксана Маркарова, передає Укрінформ.

«Палата представників США ухвалила ще чотири законопроєкти, пов’язані з агресією рф проти України»,- йдеться у дописі.

Дипломат уточнила, що голосування відбулося напередодні, 11 травня.

Так, 418 голосами було ухвалено проєкт закону H.R. 7066 про фінансові санкції проти росії й білорусі. Документ вимагає від фінансових установ США забезпечити дотримання санкцій проти цих двох країн.

Крім того, 352 конгресмени підтримали законопроєкт H.R.7081 щодо комплексного послаблення боргового навантаження на Україну. Він зобов’язує Міністерство фінансів США докласти зусиль для поліпшення ситуації із зовнішніми боргами України.

Палата представників також ухвалила 416 голосами проєкт закону H.R.6891 про ізоляцію російських урядовців. Він зобов’язує Мінфін США, а також Раду керуючих Федеральної резервної системи США вжити всіх необхідних заходів для виключення участі представників уряду рф, наскільки це можливо, з міжнародних зустрічей. Це стосується, в тому числі, зборів МВФ і Світового банку – ключових міжнародних подій цих фінансових інституцій.

Законодавці також підтримали 417 голосами проєкт закону H.R.6899 про заборону Міністерству фінансів США брати участь у будь-яких операціях, пов’язаних з обміном спеціальних прав запозичення, що належать росії або білорусі.

Для того, щоб документи набули чинності законів, їх мають ухвалити також Сенат та підписати президент США.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС, Велика Британія, Японія та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Детально про санкції можна переглянути у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, США, Канади та Веікобрітанії у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему