Уряд зробив крок для завезення пального з Азербайджану, країн Перської затоки та Близького Сходу

13:00 12.05.2022

Команда Міністерства економіки працює на постійній основі, аби пальне в Україні з’явилося в достатній кількості й при цьому його ціна залишалася адекватною до нинішніх реалій.

Про це у своєму Telegram-каналі зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише УНН.

Зі слів очільника уряду, об’єктивні причини дефіциту — росія цілеспрямовано знищує запаси та переробні можливості в Україні.

"Уряд при цьому максимально спрощує завезення пального в Україну та розширює географію його отримання. Зокрема, сьогодні погодили необхідні регламенти для завезення пального з Азербайджану, країн Перської затоки та Близького Сходу", - написав він.

Сьогодні в Офісі президента заявили, що Україна створить додатковий стратегічний запас палива на кілька місяців уперед, який неможливо буде знищити.

28 квітня у столиці, а згодом і по всій країні, виник дефіцит пального на АЗС. Автомобілісти по кілька годин стояли у чергах для того, щоб заправити авто. АЗС відпускають обмежену кількість пального - від 10 до 20 літрів, також наявні не всі марки бензину та на більшості заправок відсутнє дизельне пальне.

1 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення граничного рівня торговельних надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 літра палива.

Так, зокрема, граничний рівень надбавок за літр дизпалива було підвищено з 5 до 7 гривень з урахуванням ПДВ, бензинів автомобільних - з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ.

Зміни внесені на період воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування.

Ще на цю тему