Гіперзвукові ракети рф суттєво не вплинули на перебіг війни в Україні – Пентагон

09:00 12.05.2022

Застосування росіянами певної кількості гіперзвукових ракет під час бойових дій в Україні не створило для рф ефекту, який міг би суттєво вплинути на перебіг війни.

Таку оцінку озвучило в середу під час слухань у Палаті представників США керівництво Пентагону, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми проаналізували кожен запуск, який вони (росіяни – ред.) провели… Але, крім швидкості цієї зброї, з точки зору ефективності враження цілі сьогодні ми не побачили реально значимого ефекту», - зауважив у цьому зв’язку голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

До того ж, за його словами, російські сили застосували лише невелику кількість гіперзвукових ракет. Генерал не став коментувати подробиці, однак пообіцяв надати конгресменам більш детальну інформацію під час закритих слухань.

Міністр оборони США Ллойд Остін у цьому зв’язку додав, що погоджується з оцінкою Марка Міллі. «Українці продовжують боротися», – констатував глава Пентагону. Тож, за його словами, використання цієї зброї «не стало чинником, який суттєво змінює правила гри».

Теми:

Ще на цю тему