Пропаганда активізувалась. росія готує нову порцію брехні для громадян, щоб приховати поразку своєї армії - ГУР

17:00 10.05.2022

Сьогодні 76-й день широкомасштабної війни рф проти України, окупанти продовжують нищити українські міста. російська армія зазнає катастрофічних втрат, тому путінські політтехнологи готують суспільство до можливої поразки.

Так, на федеральних каналах пропагандисти розповідають росіянам, що наразі їх військові змагаються з усіма країнами Європейського Союзу та НАТО. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Головне управління розвідки МО України.

"Маючи чисельні переваги в живій силі та техніці, армія країни-окупанта зазнає від захисників України катастрофічних втрат та поразок. Щоб змінити уявлення росіян про військову “непереможність” та підготувати суспільство до можливої поразки, російським ЗМІ наказали розповідати про російсько-українську війну як про збройне протистояння рф з усіма країнами Європейського Союзу та НАТО", - вказали у ГУР МОУ.

Як вказують у ГУР МОУ, на думку кремлівських політтехнологів, це применшить ганьбу від програшу більш могутньому противнику.

"За інформацією воєнної розвідки України, керівники кремлівських телеканалів, інтернет-ЗМІ та пропутінська армія ботів вже отримують вказівки перейти до нової інформаційної політики. Пропагандисти країни-окупанта тепер "промиватимуть" мізки росіянам ідеями про необхідність об’єднання заради власного виживання та сліпої довіри до політики кремлівського диктатора", - йдеться в повідомленні.

Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів, що окупанти продукували протягом минулох доби.

Теми:

Ще на цю тему