Голова Єврокомісії їде до Угорщини говорити з Орбаном. Країна вже тиждень блокує санкції ЄС проти рф

09:40 10.05.2022

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у понеділок вирушає до Угорщини, щоб зустрітися з прем'єр-міністром країни Віктором Орбаном для обговорення, зокрема, питань енергопостачання.

Про це повідомив речник Єврокомісії Ерік Мамер у своєму Twitter, пише УНН.

«Президент фон дер Ляйєн вирушає сьогодні вдень до Угорщини, щоб зустрітися із прем'єр-міністром Віктором Орбаном. Вони обговорять питання, пов'язані з європейською безпекою енергопостачання», - повідомив Мамер.

Як писав УНН, напередодні Угорщина продовжувала блокувати пропозицію Європейського Союзу про заборону імпорту російської нафти, затримуючи весь пакет санкцій блоку, спрямованих проти росії через війну в Україні.

Новий пакет був анонсований в ЄС 4 травня, він передбачав покарання за звірства у Бучі, поетапне нафтове ембарго та відключення Ощадбанку від SWIFT.

9 травня представник міністерства закордонних справ Німеччини заявив, що Європейський Союз близький до погодження шостого пакету санкцій проти росії.

Верховний представник Європейського союзу із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель обіцяв, що цього тижня відбудеться зустріч глав МЗС країн ЄС, якщо країни блоку не зможуть досягти угоди про нафтове ембарго проти росії до кінця минулих вихідних.

За повідомленнями, у країн-членів ЄС були розбіжності щодо санкцій проти росії: проблема тоді була у питанні нафтового ембарго для Угорщини, Словаччини, Болгарії та Чехії, а також зі списками певних імен.

Раніше сьогодні ЗМІ повідомили, що Європейська комісія розглядає можливість надання державам східної частини Європейського Союзу, які не мають виходу до моря, додаткових грошей на модернізацію нафтової інфраструктури, щоб переконати їх погодитись на ембарго на російську нафту, це вже третя версія потенційного кінцевого документа.

Теми:

Ще на цю тему