Мінфін США опублікував список фізичних та юридичних осіб, проти яких запроваджено нові санкції

11:30 09.05.2022

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) внесло до переліку фізичних та юридичних осіб, які мають вирішальне значення для здатності Росії вести війну проти України.

Ми хочемо завадити Путіну отримувати доходи, що фінансують його агресію в Україні, а також організації та їхніх лідерів, які підтримують його руйнівні дії, заявила вчора міністр фінансів США Джанет Йеллен, пише ZN.UA.

«Сьогодні ми ще більше обмежуємо економіку Росії та доступ до послуг та технологій, необхідних їй для здійснення цього неспровокованого вторгнення, –. – Запобігання доступу Росії до цінних професійних послуг Сполучених Штатів посилює тиск на Кремль та позбавляє його можливості обійти санкції, запроваджені Сполученими Штатами та нашими партнерами», - наголосила вона.

У списку – вісім представників керівництва Ощадбанку: Наталія Алимова, Олександра Буріко, Ольга Голодець, Станіслав Кузнєцов, Сергій Мальцев, Анатолій Попов, Кирило Царьов, Белла Златкіс.

Серед Газпрому, що потрапили до списку – Андрій Акімов, Олексій Білоус, Олена Борисенко, Денис Камишев, Ірина Каплунник, Віктор Команов, Олексій Матвєєв, Олександр Муранов, Олексій Попович, Наталія Пузирнікова, Ігор Русанов, Володимир Рискін, Олександр Соболь, Олександр Степанов, Володимир Винокуров, Ілля Єлісєєв, Дмитро Зауерс, Володимир Дмитрієв, Анатолій Гавриленко, Юрій Газарян, Михайло Росєєв, Фаміль Садигов, Михайло Середа, Юрій Шамалов, В'ячеслав Тюрін та Олексій Міллер.

Андрій Акімов та Олексій Міллер вже були у списку санкцій від 6 квітня і були повторно внесені до нового списку.

Також під санкціями - "Московський індустріальний банк" та його 10 дочірніх компаній: ТОВ "Агропромисловий комплекс Воронезький", ТОВ "Аннінський елеватор", ТОВ "Аудитконсалт", ТОВ Белінвестбуд, ТОВ "Дві столиці", ТОВ "Контракт", ТОВ "Ладога" », Некомерційна організація Фонд «Хімічний розвиток та конверсія», ТОВ «Азовська Зернова Компанія» та ТОВ «Експлуатуюча компанія Центр».

Санкції запроваджено і проти ТОВ «Промтехнологія», виробника зброї, а також семи судноплавних компаній та морської буксирної компанії.

Крім того, Білий дім повідомив, що Комісія з ядерного регулювання призупинить видачу ліцензій на експорт до Росії спеціальних ядерних матеріалів.

До тих, щопотрапили під санкції телеканалів, прямо чи опосередковано контрольованих державою, увійшли акціонерне товариство «Перший канал Росія», телестанція «Росія-1» та акціонерне товариство «Телерадіомовна компанія НТВ».

Крім того, американцям буде заборонено надавати росіянам бухгалтерські послуги, послуги зі створення трастів та корпорацій, а також послуги управлінського консалтингу, хоча надання юридичних послуг, як і раніше, дозволено.

Детально про санкції можна переглянути у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, США, Канади та Веікобрітанії у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему