Із Севастопольської бухти буксири потягнули в море ракетний корабель на повітряній подушці / Фото

11:00 09.05.2022

Сьогодні, 8 травня, близько 14:30 два буксири відтягнули за межі Севастопольської бухти російський малий ракетний корабель (МРК) на повітряній подушці із зафарбованим бортовим номером.

Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Буксирування у Севастопольській бухті малого ракетного корабля на повітряній подушці

Буксири та МРК біля Північного молу поблизу виходу із Севастопольської бухти. Фото Крим.Реалії

Корабель почали буксирувати з глибини Севастопольської бухти приблизно о 13:10, процес буксирування зайняв понад годину. Весь цей час частина екіпажу в помаранчевих рятувальних жилетах була вишикувана на палубі. Вийшовши за межі бухти, буксири потягнули МРК у північно-західному напрямку.

Буксирування у відкритому морі за межами акваторії Севастопольської бухти. Фото: Крим.Реалії

До складу Чорноморського флоту Росії входять два малі ракетні кораблі на повітряній подушці проєкту 1239 – «Бора» (бортовий номер 615) і «Самум» (бортовий номер 616).

Як раніше повідомляли Крим.Реалії, станом на 3 травня один із цих МРК стояв на ремонті у 13-му судноремонтному заводі Чорноморського флоту.
Нагадаємо, в бухті Севастополя стоїть російський великий десантний корабель з ознаками пошкодження: «Цезарь Куников» або ВДК «Новочеркасск» – обидва ці кораблі могли отримати пошкодження під час знищення українською ракетою ВДК «Саратов» у порту Бердянська.
 

Ще на цю тему