рф зазнає невдач на полі бою через брак досвіду оперативного командування — Міноборони Британії

14:20 08.05.2022

Повільне реагування російських військ на невдачі на полі бою в Україні, імовірно, залишиться незмінним через відсутність досвіду оперативного командування в офіцерів, призначених замість загиблих командирів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твітері.

За даними британської розвідки, через труднощі з командуванням і керуванням, а також погані показники росіян на передовій на поле бою були залучені старші командири, які, ймовірно, взяли на себе особисте керівництво операціями. Однак незрозуміло, що присутність цих командирів на полі бою призвела до удосконалення або зміни операційної концепції рф. Помилкові припущення щодо планування та невдачі в підтримці продовжують підривати прогрес росії.

Як зазначається, залучення командирів на передовій наражало їх на значний ризик, що призвело до непропорційно високих втрат серед російських офіцерів у цьому конфлікті. Це і стало причиною того, що сили повільно реагують на невдачі і не можуть змінити свій підхід на полі бою.

Ці проблеми, імовірно, залишаться незмінними, враховуючи відносну відсутність досвіду оперативного командування в офіцерів, призначених замість загиблих. Російські командири рідко делегують оперативні повноваження своїм підлеглим, які, своєю чергою, не набувають життєво важливого досвіду керівництва.

Теми:

Ще на цю тему