Загарбники не дають гасити лісові пожежі, які наближають до сіл Херсонщини

09:41 08.05.2022

На Херсонщині російські загарбники не дають гасити лісові пожежі, які наближають до сіл Геройське та Іванівка Чулаківської територіальної громади.

Про це повідомив у Фейсбуці голова громади Олександр Мусієнко.

"Сьогодні відбувається величезна біда в нашій громаді й у всій Херсонщині, горять ліси безпосередньо біля сіл Геройське та Іванівка. Дуже боляче розуміти, що російські військові силою забороняють місцевим жителям тушити пожежу. Мені дзвонять сотні людей, які запитують, що робити - згоріти чи втопитись?" - написав Мусієнко.

За його словами, у селах дітям і літнім людям загрожує смерть від вогню або диму.

Раніше у Міністерстві захисту довкілля і природних ресурсів України повідомляли, що на Херсонщині пожежі охопили 130 га лісу: 70 га - у Геройському та 60 га - в Іванівському лісництвах. Через дії окупантів, суху та вітряну погоду ускладнюється вчасна локалізація пожеж, адже рашисти не пропускають лісову охорону до осередків загорянь. Вогонь знищує цілі екосистеми українських лісів, які потім важко буде відновити.

Внаслідок військової агресії рф в українських лісах відбувається втричі більше пожеж, ніж в аналогічний період 2021 року.

Ще на цю тему