росія планує обходити санкції через треті країни - Єрмак

17:00 07.05.2022

росія планує обходити закордонні санкції проти неї за допомогою третіх країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі.

"росія планує обходити санкції через треті країни. Є наказ міністерства промисловості та торгівлі рф, який направлений на ігнорування заборони правовласників на експорт до країни товарів, що йдуть на продаж на ринку іншої держави",- написав Єрмак.

Якщо автомобілі Tesla з лого компанії були направлені на продаж в умовному Казахстані, то в росії їх реалізація вважається порушенням прав правовласника, пояснює Єрмак. Він зауважує, що відповідно до нового документа, ввіз товарів, які розраховані на продаж на іншому ринку, без згоди правовласника, тепер не буде визнаватися порушенням його прав в росії, і кремль просто ігноруватиме заборони третіх країн.

"Таким рішенням рф хоче відкрити шлях до обходу обмежень, а також до наповнення ринку товарами компаній, які пішли з росії, через інші країни", - зауважив Єрмак.

Керівник ОП додав, що Україна пропонуватиме нашим союзникам блокувати цей кейс за допомогою інструменту санкцій.

24 лютого російські війська розпочали масштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.
 

Ще на цю тему