Росія недорахувалася 6,5 мільярда доларів нафтогазових доходів за два місяці

09:00 07.05.2022

У квітні російський бюджет недорахувався закладених у нього 133,1 млрд рублів (майже два мільярди доларів) нафтогазових доходів, розповів підконтрольний Кремлю Мінфін РФ.

Мінфін РФ називає це просто "відхиленням", пише ZN.UA.

"Сумарне відхилення фактично отриманих нафтогазових доходів від очікуваного місячного обсягу нафтогазових доходів та оцінки базового місячного обсягу нафтогазових доходів від базового місячного обсягу нафтогазових доходів за підсумками квітня 2022 року склало -133,1 млрд руб", - йдеться у звіті Мінфіну Росії.

За їхніми даними до бюджету мало надійти 798,4 млрд рублів з продажу нафти та газу. У березні Росія недоотримала понад 4,4 мільярда доларів нафтогазових доходів.

Раніше голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запропонувала країнам ЄС запровадити заборону на імпорт сирої нафти з Росії протягом шести місяців, а нафтопродуктів — до кінця 2022 року.

За її словами, шостий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії буде спрямований на банки, зокрема Сбербанк та на нафту.

Питання обмеження експорту енергоносіїв із Росії вже кілька тижнів активно дискутується в ЄС. Детальніше про це читайте у статті Михайла Гончара "Європа в енергетичній пастці Росії: як подолати залежність?".
 

Ще на цю тему