Перед війною росія зібрала біля кордонів України 450 літаків та 250 гелікоптерів

20:00 06.05.2022

До початку війни розвідка повідомляла про 450 бойових літаків та близько 250 бойових гвинтокрилів біля кордонів України. 

Про це на брифінгу в Медіа Центрі Україна – Укрінформ сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“На початок війни, задовго до початку, ми бачили навчання на території білорусі довкола кордонів України, в Чорному морі. Наша розвідка аналізувала цю обстановку, бачили, що є скупчення літаків, вертольотів та іншої техніки — близько 450 літаків було зосереджено навколо України на аеродромах росії та білорусі, близько 250 бойових вертольотів. Це вже 700 одиниць техніки, що ворог зосередив на наших кордонах. Скажімо, це одна з найкращих одиниць техніки, яку вони тримали (біля кордонів — ред.) — літаки Су-30, Су-34, Су-35, вертольоти Ка-52 та інші. Основна ця техніка і зазнала втрат”, - сказав Ігнат.

Він зазначив, що російська федерація має ще багато літаків, значна їх частина знаходиться на зберіганні, має літаки Су-29, Су-27, Су-25.

“Але те, що ворог зазнав серйозних втрат, це без жодних сумнівів. Це змусило їх змінити тактику і вже не залітати на нашу територію, так активно не діяти. Натомість вони вдалися до обстрілів ракетним озброєнням. Це літаки дальньої авіації, стратегічної авіації — Ту-160, Ту-95, Ту-22М3, які можуть далеко з-за меж України, з Каспійського регіону , з Чорного моря завдавати ракетних ударів по території України. Втім і ракети надзвичайно доровартісні, коштують мільйони доларів, тому вони їх більше застосовують по об’єктах інфраструктури, щоб завдати найбільше шкоди”, - розповів Ігнат.

Речник наголосив, що, попри відчутні втрати ворога, чимало техніки ще є у росії, і треба готуватися і не піддаватися ілюзіям, що росія не застосує цю техніку.

Теми:

Ще на цю тему