Велика Британія запровадила санкції проти одного з найбільших виробників сталі з Росії

19:20 06.05.2022

Уряд Великої Британії додав до списку компаній, проти яких запроваджено санкції, міжнародну гірничо-металургійну корпорацію Evraz, що належить російським власникам. Про це ідеться у заяві на сайті британського уряду.

Санкції передбачають заморожування активів компанії на території Британії.

Evraz plc є зареєстрованою у Великій Британії холдинговою компанією, що входить до групи компаній із виробництва сталі та гірничодобувної промисловості”, – ідеться у документі.

Зазначається, що Evraz підтримує уряд Росії шляхом ведення бізнесу в галузях, що мають стратегічне значення для уряду Росії, а саме у видобувному, транспортному та будівельному секторах. Зокрема, Evraz виробляє 28% всіх залізничних коліс і 97% залізничних колій в Росії. Це має життєво важливе значення, оскільки Росія використовує залізницю для переміщення ключових військових вантажів та військ на лінію фронту в Україні, зауважив британський уряд.

Поряд з існуючими заходами, ця дія ще більше буде стримувати компанії, що працюють у стратегічних секторах Росії. Сьогоднішнє заморожування активів означає, що жоден громадянин або компанія Великої Британії не можуть вести з Evraz бізнес. Ці санкції ще більше підірвуть фінансові резерви Путіна та економіку та підтримають подальший опір України”, – ідеться в заяві.

Загалом Британія наклала санкції на понад 1 тис. осіб і понад 100 компаній після військового вторгнення Росії в Україну.

Evraz — велика вертикально інтегрована металургійна та гірничодобувна корпорація та один із найбільших виробників ванадію у світі. Найбільшими акціонерами корпорації Роман Абрамович, якому належить 28,6% акцій компанії, а також структури його партнерів — Олександра Абрамова (Abiglaze Ltd, 19,32%) та Олександра Фролова (Crosland Global Limited, 9,65%). Абрамович перебуває під санкціями Великої Британії з березня 2022 року.

Компанія володіє та контролює прямо чи опосередковано дочірніми підприємствами — АТ «Євраз НТМК», ПрАТ «Распадська», АТ «Євраз ЗСМК», ВАТ «Євразська об’єднана вугільна компанія «Южкузбасвугілля», та АТ «Євраз Качканарський гірничо-збагачувальний комбінат», кожна з яких здійснює діяльність в одній або кількох галузях, що мають стратегічне економічне значення для уряду Росії.

Також Evraz має великі активи у Північній Америці. Підрозділ Evraz North America включає шість заводів у Портленді (штат Орегон), Реджайні (Саскачеван, Канада), Пуебло (штат Колорадо), Калгарі, Камроуз та Ред-Дір (Альберта). У власності Evraz North America перебувають також 18 переробних підприємств у Канаді та США. Американський бізнес Evraz є лідером з виробництва рейок, труб великого діаметру та провідним виробником листової сталі у Північній Америці.

Нагадаємо, «Євраз ПЛС» знаходиться у санкційих списках України, Великобританії/

Детально про санкції можна переглянути у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, США, Канади та Веікобрітанії у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Теми:

Ще на цю тему