Європарламент закликав ЄС запровадити додаткові санкції щодо Росії у транспортній галузі

18:40 06.05.2022

Європейський парламент закликав ЄС посилити транспортне сполучення з Україною та запровадити додаткові санкції щодо Росії. Про це ідеться у резолюції про вплив незаконної агресивної війни Росії проти України на транспортний та туристичний сектори, ухваленій на пленарному засіданні у Страсбурзі у четвер, 5 травня, передає Deutsche Welle.

Євродепутати рішуче засудили навмисні атаки російських сил на транспортну інфраструктуру України, що перешкоджає здатності української влади евакуювати цивільне населення та транспортувати товари першої необхідності для тих, хто її потребує.

Депутати також закликали Брюссель надати Києву фінансову допомогу на відновлення його транспортної інфраструктури.

Євродепутати закликали Єврокомісію підтримати Україну та її зусилля покращити залізничне з ЄС. Зокрема, прокласти нові шляхи сполучення. Крім того, у документі вітається відновлення залізничних та водних колій між Румунією та Україною.

Європарламент також підтримав пропозицію Єврокомісії укласти з Україною та Молдовою угоди про часткову лібералізацію автомобільного вантажного транспорту та закликав негайно його підписати та розпочати тимчасове застосування.

З ініціативи польських євродепутатів до резолюції було внесено заклик до Єврокомісії розпочати переговори з Києвом щодо лібералізації залізничного та річкового вантажного транспорту.

Крім того, у документі наголошується на важливості розвитку «інфраструктури подвійного призначення», що веде до східних кордонів Євросоюзу.

Також у резолюції вітаються вже введені Заходом санкції щодо Росії, а також міститься заклик до ЄС продовжити оцінювати та приймати подальші ефективні санкції у транспортному секторі, щоб підірвати фінансування військової машини РФ.

Теми:

Ще на цю тему