Єврокомісія видала рекомендації, як скасувати спрощений візовий режим для росіян

09:20 06.05.2022

Єврокомісія видала рекомендації для консульських установ країн-членів, які пояснюють порядок оформлення віз для громадян росії, зокрема, офіційних осіб та представників бізнесу, після призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з ЄС у відповідь на російське вторгнення в Україну.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Сьогодні Єврокомісія представила інструкції, покликані допомогти країнам-членам та їх консульським установам імплементувати часткове скасування угоди про спрощення візового режиму з російською федерацією, яке було запроваджено з 25 лютого 2022 року у відповідь на акт агресії росії проти територіальної цілісності України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тимчасове призупинення спрощеної процедури оформлення візи стосується певних персон, що є близькими до російського режиму. Зокрема, в цю категорію потрапляють особи, які є членами офіційних делегацій рф, члени національних та регіональних урядів та парламентів російської федерації, працівники російських конституційного та верховного судів, громадяни рф - власники російських дипломатичних паспортів, а також представники бізнесу та російських бізнесових організацій.

Таке призупинення дії угоди означає, що ці особи більше не матимуть права на привілеї під час оформлення візи. Наприклад, як і раніше, їм буде необхідно надати документи на підтвердження необхідності поїздки. Водночас скасовані рішення про зниження консульського збору, це означає, що заявникам на отримання візи доведеться сплатити за ці послуги повну ціну у 80 євро.

Як зазначається, таке призупинення не стосується звичайних громадян рф, до яких, як і раніше, будуть застосовуватися спрощені візові процедури.

Ці правила будуть застосовуватися у всіх консульських установах країн ЄС.

Теми:

Ще на цю тему