Shell наростив чистий прибуток на чверть, попри списання через вихід з Росії

19:00 05.05.2022

Нафтогазова компанія Shell наростила чистий прибуток, незважаючи на вихід з РФ.

У першому кварталі 2022 року британо-нідерландська нафтогазова компанія Shell збільшила чистий прибуток на 26%, повідомляє НВ.

Такий результат компанія показала незважаючи на списання у розмірі $3,9 млрд, пов'язані з її виходом із Росії. Чистий прибуток Shell у січні-березні склав $7,12 млрд. порівняно з $5,66 млрд. за аналогічний період попереднього року.

Без урахування разових факторів прибуток зріс до $9,13 млрд із $3,23 млрд роком раніше. У середньому аналітики прогнозували цей показник на рівні $8,67 млрд.

Прибуток з урахуванням зміни виробничих витрат ( CCS) - ключовий для Shell показник, за яким уважно стежить ринок - збільшився на 16%, до $5,03 млрд.

Обсяг видобутку вуглеводнів у минулому кварталі зменшився на 15% у річному вираженні - до 2,962 млн барелів нафтового еквівалента на добу ( б/с). У порівнянні з четвертим кварталом, виробництво зменшилося на 5,7%.

На кінець березня чистий борг компанії становив $48,5 млрд проти $52,6 млрд трьома місяцями раніше.

На початку березня Shell оголосила про відмову від російських нафти і газу та намір закрити АЗС у Росії.

Раніше повідомлялося, що нафтова компанія Shell відкликає своїх співробітників із спільних підприємств у Росії.

Пізніше стало відомо, що нафтова компанія Shell обговорює продаж своєї частки у проекті Сахалін-2 із китайськими енергетичними гігантами.
 

Ще на цю тему